KRAGUJEVAČKOM TEATRU DVE NAGRADE NA 50. JOAKIMU

Posted on

Source: www.joakimvujic.com

Na upravo završenom 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić u Leskovcu Knjaževsko-srpski teatar je osvoji nagrade u dve kategorije. Nagrada za najbolju glumicu Festivala pripala je glumici Katarina Mitrović, a nagradu za muziku dobio je Dragoslav Tanasković. 
Na ovom Festivalu Knjaževsko-srpski teatar je učestvovao sa predstavomUbiti pticu rugalicu po tekstu Harper Li i u režiji Nebojše Bradića, a u konkurenciji za nagrade takmičilo se osam predstava po izboru selektora Slobodana Obradovića.
U obrazloženju žirija, kojim je predsedavala glumica Đurđija Cvetić, o nagradi za najbolju glumicu Festivala stoji: „Unoseći mladalačku energiju i optimizam u jednu surovu sredinu, Katarina Mitrović je kao Skaut Finč u predstavi Ubiti pticu rugalicu, nevinošću, iskrenošću, borbenošću i životnošću uspela da se u velikom ansamblu nametne i opravda svoje mesto. Nagrada je dodeljena jednoglasno.“
A u svom obrazloženju žiri o dodeli nagrade za najbolju originalnu muziku Dragoslavu Tanaskoviću navodi: „Koristeći motive tradicionalne muzike američkog juga, kompozitor je jasno definisao mesto radnje, doprineo izraženom scenskom pokretu i omogućio iskazivanje vokalnih kvaliteta glumaca, a iznad svega učestvovao u pocrtavanju atmosfere i emotivnog stanja likova. Nagrada je dodeljena jednoglasno.“
U protekle tri godine na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić Knjaževsko-srpski teatar je osvojio čak pet nagrada od kojih su tri glumačke.

See on Scoop.itКњажевско-српски театар Knjaževsko-srpski teatar Княжеско-сербский театр

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.