НАГРАДЕ петог ЈоакимИнтерФеста

Posted on


Крагујевац
Дана 15.10.2010. године
Жири петог ЈоакимИнтерФеста у саставу Боро Драшковић, председник, Драгана Бошковић и Славко Милановић видео је све представе и једногласно донео следеће одлуке:
Да се Јоакимова награда за женску улогу додели Медихи Муслиовић за улогу Госпођице Јулије у истоименој драми Аугуста Стриндберга у режији Градимира Гојера у извођењу Народног позоришта из Сарајева. Награда се додељује за тумачење интимног позоришта, сложених међуодноса између жене и мушкарца.
Јоакимову награду за мушку улогу жири је доделио Анастасу Попдимитрову за улогу Романа Хлудова у представи Сањајући бег Михаила Булгакова у режији Николаја Пољакова Драмско-луткарског театра из Враце, Бугарска. Награда се додељује за потресно тумачење људске судбине у револуцији;
и
Тонију Михајловском за улогу Јеронима у представи Црвена магија Мишела Де Гелдерода у режији Владимира Милчина (НУЦК Антон Панов, Струмица, Македонија). Награда се додељује за свестрано тумачење компликоване глумачке партитуре.
Јоакимова награда за музику додељује се Андресу Маријано Ортеги у представи Сан летње ноћи у режији Золтана Пушкаша театра Ujvideki sinhaz из Новог Сада. Музика као да није писана у нотном систему него у телима глумаца који играју.
Да се Јоакимова награда за визуелни идентитет додели представи Све о љубави редитеља Алексеја Кузељног у извођењу Украјинског позоришта Сузирја.
Јоакимову специјалну награду жири је доделио представи Ја пробам да полетим аутора Ђанфранка Берардија Compagnia Berardi-Casolari, Teatro Stabile di Calabria, Festival Internazionale Castel dei Mondi, Associazione Musicale Auditorium (Рим, Италија) за естетску емоцију, чисту и радосну, изазвану у раздраганом гледалишту.
Јоакимова награда за режију додељена је Ивани Вујић за редитељско истраживање пута ка поетици нове објективности кроз све елементе сценског израза, у представи Пионири у Инголштату Марилујзе Флајсер, Књажевско-српског театра из Крагујевца.
Јоакимова награда за најбољу представу додељена је представи Сан летње ноћи у режији Золтана Пушкаша театра Ujvideki sinhaz из Новог Сада. У представи је чаролија сна летње ноћи остварена без речи кроз безброј облика покрета: жесток ритам и енергија.
Награду публике, са просечном оценом 9,94 добила је представа рађена у продукцији Compagnia Berardi-Casolari, Teatro Stabile di Calabria, Festival Internazionale Castel dei Mondi, Associazione Musicale Auditorium (Рим, Италија) ЈА ПРОБАМ ДА ПОЛЕТИМ у режији Ђанфранка Берардија.
Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s