Андрићеви јубилеји у првом театру Култура | 6. децембар 2011. | 16:35

Posted on Updated on

КРАГУЈЕВАЦ – На сцени „Јоаким Вујић“ Књажевско-српског тетра у Крагујевцу, са најдужом традицијом јужно од Саве и Дунава, 120. годишњица од рођења и пола века од Нобелове награде за књижевност Иве Андрића, 10. децембра биће обележени премијером комада по његовој приповеци „Бифе Титаник – Ноћ у кафани Титаник“, у режији Небојше Брадића.

Наступају Милош Крстовић, Мирко Бабић, Саша Пилиповић, Миодраг Пејковић, Исидора Рајковић, Милић Јовановић, Никола Милојевић, Јасмина Димитријевић, Марина Перић Стојановић, Драган Стокић, а као гост наступиће Владан Живковић.

Музику Драгослава Танасковића интерпретира ансамбл – Чедомир Штајн, Ана Тодоровић, Ненад Вулевић, Иван Видосављевић и Александар Милојевић, уз костиме Јелене Јањатовић.

– Од објављивања Андрићеве приповетке, догађаји су учитали сасвим нова и неочекивана значења. Прича о толеранцији, која једина може премостити различитости, говори управо о ономе што нам данас највише треба – изнео је редитељ Небојша Брадић, који ускоро треба да преузме улогу уметничког директора крагујевачког Књажевско-српског театра.

Тренутно, функцију в. д. директора театра обавља првак драме тог позоришта, Мирко Бабић, који је рођен у Крагујевцу 1948. године. На Позоришној академији у Београду дипломирао је у класи Миленка Маричића. У крагујевачком театру стално је ангажован од 1972. године. Одиграо је велики број улога, као и на филму и ТВ, од којих се истиче лик популарног Драгојла у серији „Село гори, а баба се чешља“.

После премијере, представа „Ноћ у кафани Титаник“ биће на репертоару театра 11. и 15. децембра, премијера у Крушевцу заказана је за 14. а у Ужицу за 16. децембар.

М. М. Ђ.

PRAVDA – Андрићеви јубилеји у првом театру Култура | 6. децембар 2011. | 16:35

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s