JUBILARNA BAJKA NA VELIKOJ SCENI

Posted on Updated on

Kultna predstava Teatra
decembar 2012. godine

U petak, 21. decembra na Velikoj („Joakim Vujić”) sceni, biće izvedena, jubilarno po 100. put predstava „Bajka o mrtvoj carevoj kćeri” koju je po tekstu ruskog pisca Nikolaja Koljade režirao Boško Dimitrijević. Predstava je imala premijeru na Maloj („Luba Tadić”) sceni Teatra 22. aprila 2005. godine, i sem na matičnoj sceni gostovala je više puta u zemlji i u inostranstvu. Glumica Sanja Matejić koja u „Bajci” tumači glavnu ulogu Rime dobila je nagrade za tumačenje tog lika na međunarodnim festivalima u rumunskom Piteštiju i bugarskom gradu Vraca.
U predstavi igraju glumci Knjaževsko-srpskog teatra: Sanja Matejić, Nenad Vulević, Dušan Stanikić i Ana Todorović Dialo.
Kultna predstava Knjaževsko-srpskog teatra koja se već osmu godinu igra u kragujevačkom pozorištu (sve je počelo kao diplomski rad Sanje Matejić i Nenada Vulevića) za koju se uvek traži karta više, po mišljenju kritičara i teatrologa najbolja je drama proslavljenog ruskog autora Nikolaja Koljade i u maestralnom izvođenju glumaca našeg ansambla na dirljiv i bolan način govori o malim ljudima iz provincijske zabiti čiji su životi uništeni i potrošeni i sudbinama na koje „nalećemo” svaki dan.
Početak predstave je u 20 sati i 30 minuta.

 

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s