Књажевско-српски театар ће током јуна у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста и О.Ш. Мома Станојловић реализовати више хуманитарних акција

Posted on

See on Scoop.itКњажевско-српски театар Knjaževsko-srpski teatar Княжеско-сербский театр

KST‘s insight:

јун 2014. године

 

11.06. у 10 сати на иницијативу О.Ш. Мома Станојловић глумци КСТ-а ће извести представу ГУСАРИ за ученике трећег и четвртог разреда ове школе. Уместо улазница деца ће на представу доносити школски прибор (оловке, свеске, књиге, бојице и сл.), а прикупљени прибор ће преко ГО Црвеног крста Крагујевац бити поклоњен некој од основних школа са поплавњених подручја. Ово је, иначе, трећа акција коју КСТ реализује за помоћ становништву са поплављених подручја у протеклих месец дана.Истог дана глумци КСТ-а на својој матичној сцени са почетком у 12 сати извешће представу ГУСАРИ за ученике из тринаест основних школа који су учестовали у овогодишњем квиз такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту“. Реч је о традиционалном такмичењу које поред тога што упознаје децу са улогом и значајем Црвеног крста, промовише и здраве стилове живота, толеранцију и солидарност. Позоришна представа коју ће глумци КСТ-а извести за представнике тринаест основних школа са подручја Града Крагујевца представља својеврсну награду за њихово учешће на овом такмичењу.18.06. на редовном репертоару КСТ-а је представа Убити птицу ругалицу. Целокупан приход од ове представе је намењен за помоћ породици Стеванетић, којој је у пожару изгорела кућа, а чиј се син лечи од канцера хипофизе. Ова породица тренутно живи у Кргагујевцу у изнајмљеном стану. На иницијативу њихових пријатеља и комшија КСТ је одлучио да приход од продатих улазница поклони овој породици као и да акцију реализује у сарадњи са ГОЦК која ће тога дана такође прикупљати помоћ за Стеванетиће.   

Сарадња ГОЦК и Театра се наставља и 19.06. када ће на сцени Јоаким Вујић група младих волонтера Црвеног крста извести своју представу Талас са којом су крајем маја учестовали на Фестивалу аматерских омладинских представа у Охриду. Представа Талас је социјално ангажована представа која говори о превенцији трговине људима. Ову представу су осмислили и у потпуности креирали крагујевачки средњошколци и студенти-волонтери окупљени у ГОЦК-а. Књажевско-српски театар је такође помогао у реализацији ове представе кроз саветодавно-стручну подршку коју су пружали глумци нашег Театра у процесу њеног настанка, као и уступањем своје сцене прво за пробе, а сада и за извођење представе Талас које је планирано за 19.јун 2014.године. Уместо улазница посетиоци ће моћи да оставе новчане прилоге које ће прикупљати ГО Црвеног крста, а који ће бити упућени за помоћ поплављеним подручјима.

See on www.joakimvujic.com

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s