КРАГУЈЕВАЧКОМ ТЕАТРУ НАГРАДА НА ДАНИМА КОМЕДИЈЕ

Posted on

Source: www.joakimvujic.com

Посебна награда додељена на 44. Данима комедије у Јагодини

На затварању овогодишњих 44. „Дана комедије” у Јагодини Књажевско-српски театар је добио „Посебно признање”.
По речима уметничког директора Дана комедије Добрице Милићевића, ова посебна награда додељује се најстаријем позоришту у Србији, Књажевско-српском театру из Крагујевца за дугогодишњу сарадњу и постигнуте резултате на овом фестивалу.
Наше позориште је више пута и то са великим успехом, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, учествовало на највећој смотри смеха у Србији и побеђивало на јагодинским „Данима комедије”. Бројни глумци Театра окитили су се значајним признањем „Златног ђурана”, попут првака драме ансамбла крагујевачког, Књажевско-српског театра, Љубомира Убавкића Пендуле (добитник „Златног ћурана” за животно дело), Мирка Бабића и других.
У име куће на затварању „Дана комедије” ово признање је примио директор Театра мр Војо Лучић: Ову награду доживљавамо као признање нашем Театру за успехе у његовим „златним данима”, али и као подршку кући и подстрек за даља учешћа на фестивалу, изјавио је Лучић, подсетивши да је после пуне 23 године паузе КСТ у последње три године два пута учествовао у званичном програму смотре са представама „До голе коже” (2013) и „Моје бивше и моји бивши” (2014).
И Лучић и његов колега – уметнички директор „Дана комедије” Милићевић, сложили су се приликом доделе награде да се Театар тим „учешћима вратио на место које му и припада и да је веома радо виђен гост ове престижне смотре”.

See on Scoop.itКњажевско-српски театар Knjaževsko-srpski teatar Княжеско-сербский театр

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s