НАДА ЈУРИШИЋ ДОБИТНИЦА СТАТУЕТЕ ЈОАКИМ ВУЈИЋ Крагујевац, 15. фебруар 2016. године

Posted on Updated on

Sourced through Scoop.it from: www.joakimvujic.com

Поводом своје  годишњице Књажевско-српски театар  традиционално додељује награде и признања:

СТАТУЕТА ЈОАКИМ ВУЈИЋ се додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији.
О додели Статуете  “Јоаким Вујић” ове године  је одлучивао жири у коме су били директор Књажевско-српског театра мр Војо Лучић, костимограф Снежана Ковачевић, драматург Марија Солдатовић и глумци Тихомир Станић и Милош Крстовић. Једногласном одлуком жирија овогодишњи лауреат награде за унапређење позоришне уметности у Србији је првакиња драме Књажевско-српског театра глумица НАДА ЈУРИШИЋ.
У свом ообразложењу жири наводи: Глумица Нада Јуришић, првакиња драме крагујевачког Књажевско-српског театра, омиљена и поштована од стране како позоришних зналаца, тако и колега и публике, остварила је бројне незаборавне улоге у својој дугој каријери коју је градила на сцени Театра Јоаким Вујић, касније, Књажевско-српског театра.
Препознатљива, по својој аутентичности, професионалности и посвећености позоришту, свакој улози је додала на лаконски и ненаметљив начин свој раскошни шарм чинећи их пријемчивим али префињеним у исти мах. Нада је, пре свега,  карактерна глумица која са подједнаком страшћу и умећем тумачи разнолик репертоар.
Овогодишња добитница Статуете Јоаким Вујић Нада Јуришић стрипљиво гради свој уметнички пут и својим примером потврђује да се значајна глумачка каријера, вредна поштовања, може изградити и ван Београда.

ПРСТЕН СА ЛИКОМ ЈОАКИМА ВУЈИЋА се додељује за изузетна уметничка остварења и допринос развоју Књажевско-српског театра. Ово признање Књажевско-српски театар, на предлог Директора Књажевско-српског театра доделио:
ИВАНИ ВУЈИЋ,  редитељки и професорки Факултета драмских уметности из Београда.

МЕДАЉОН СА ЛИКОМ ЈОАКИМА ВУЈИЋА Књажевско-српски театар је доделио КОМПАНИЈИ ТЕЛЕКОМ СРБИЈА
Ово признање се додељује за подршку унапређењу рада Књажевско-српског театра и остваривању  програмских и репертоарских циљева у претходној години домаћим и страним појединцима и институцијама,  а пре свега за спонзорство или донаторство.

ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ  Књажевско-српског театра за постигнуте резултате у предходној календарској години припале су МИОДРАГУ ПЕЈКОВИЋУ за улогу деде у представи Башта сљезове боје, ЈАСМИНИ ДИМИТРИЈЕВИЋ за улогу Јелисавете у представи Јелисаветини љубавни јади због молера и гаредроберкиДРАГИЦИ ИЛИЋ.

ПРОГРАМ СВЕЧАНОГ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ТЕАТРА
Сретење – 15. фебруар 2016. године
19.30 – Изложба Музеја позоришне уметности Србије Књажевско српски театар од 1835 до 2015. године, аутор Биљана Остојић.
20.00 – Праизведба комада Драгане Бошковић У ствари, театар, режија Андреа Ада Лазић.
21.15 – Додела награда и признања.

See on Scoop.itКњажевско-српски театар Knjaževsko-srpski teatar Княжеско-сербский театр

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s