Награде 13. Јоакиминтерфеста

Posted on

Проглашењем најбољих представа и доделом награда, у Крагујевцу се данас завршава 13. Међународни позоришни фестивал, Јоакиминтерфест. У част награђених биће изведена представа „Моја ти“ која је рађена у копродукцији Атељеа 212 и Стеријиног позорја. На фестивалу је учествовало шест позоришта из Русије, Словеније, САД, Хрватске, Републике Српске (БиХ) и Србије.

Одлуке жирија 13. ЈоакимИнтерФеста

У једној необичној селекцији жири у саставу: Ивана Вујић, редитељка, Зијах Соколовић, глумац и Јелена Јањатовић, костимографкиња, донео је  једногласну одлуку да додели награде:

– Јоакимова награда за глуму додељује се Борису Каваци у представи „Задње луне” – као високо прецизна, енергетски изузетна улога Оца.

– Јоакимову награду за глуму равноправно деле Борко Перић за улогу Вјекослава Краља и Ана Марас Хармандер за улогу Маје Самарџић у представи „Устав Републике Хрватске”  – веома успешно моделирање ликова са јасно израженим променама.

– Јоакимова специјална награда додељује се за глуму додељује се Љубиши Савановићу за улогу Ивана Вуковића у представи „Сабирни центар” – концентрисан, једноставан, истинит као син.

– Јоакимова награда за визуелност додељује се представи „Задње луне” – Бекетовски снажна, сведена, прецизна.

– Јоакимова награда за режију додељује се Душану Млакару за представу „Задње луне” – изузетна анатомија старења и смрти.

– Јоакимова награда за најбољу представу додељује се представи „Устав Републике Хрватске” – жанровски комплексна представа о мржњи и љубави.

– Јоакимова награда публике за најбољу представу додељује се представци „Сабирни центар” у извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке и Позоришта Приједор БиХ у режији Марка Мисираче са просечном оценом 4, 96.

У Крагујевцу, дана 14. октобра 2018. године

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.